fredag 25. februar 2011

HELSENOR……ja hva skal man si ???????


Først Adecco…nå Helsenor. Oppslaget i dagens Adresseavisen  er dårlig reklame for oss som driver i privat sektor.  Uansett om man driver privat med intet annet enn gode intensjoner får slike avsløringer konsekvenser for oss alle sammen. Vreden min over Adecco og Helsenor i disse dager lar seg vanskelig beskrive. Jeg skriver på min blogg onsdag denne uken om vikarer ansatt hos vikarbyråene Trondheim kommune har avtale med som ikke lønnes etter tariff. …jeg sier ikke mer. Da aktører på levering av bemanningstjenester til Trondheim kommune ble valgt nådde dessverre Trondheim Private Omsorgstjeneste AS  ikke helt opp, men vi var med til målstreken. Årsaken til at vi ikke ble valgt denne gangen var at vi ikke klarte å konkurrere på pris med store foretakene som blant annet Helsenor. Dette fordi vi har valgt å lønne våre ansatte høyt da vi ønsker å gjøre jobben hos oss attraktiv for de aller beste. Helsenor var den aktøren med lavest pris.
 Adresseavisen skriver at en vikar jobbet 400 timer i løpet av en måned. Det er skremmende lesning. 400 timer er dobbelt så mange timer av tillatt overtid i løpet av ET HELT ÅR!!!!!! Det som nå er viktig å ta med seg inn i denne debatten vi nå står ovenfor er at alle involverte parter har et ansvar her. Både Helsenor, Trondheim kommune og hver enkelt ansatt .  En god sykepleier med litt yrkesstolthet ville ALDRI ha påtatt seg å jobbe 400 timer i måneden.
Kommunaldirektør Helge Garåsen uttaler til Adresseavisen at dersom påstandene til Fagforbundet stemmer, er det helt uakseptabelt.  Det er vel ingen som helst tvil om at disse sikkert stemmer. Han sier videre at han ble orientert om arbeidssituasjonen til innleide vikarer under et møte for 2 uker siden. 2 UKER SIDEN ?????? Hvorfor i all verden har han ikke foretatt seg noen ting på disse 2 ukene. Hadde jeg, som kommunaldirektør, fått tilgang på slike opplysninger ville jeg ha iverksatt strakstiltak og startet opprydding umiddelbart.
Ap`s Rune Olsø sier i samme artikkel at vi må få flere ansatte inn i omsorgen, fordi det gir lavere sykefravær, mindre vikarbruk og bedre omsorg for de eldre.
Kjære Olsø. Du verden for en refleksjon du gjør her. Du sier her  at vikarer ikke kan gi god omsorg til de eldre. Synes du beveger deg på fryktelig tynn is her. Snakk om stigmatisering. Trondheim kommune skal være glad for at det finnes så mange vikarer som faktisk ser seg råd for å jobbe i helsesektoren i Trondheim. Uten disse ville det definitivt vært en risikosport for de eldre og pleietrengende i byen vår.
Trondheim kommune kan, i mitt hode, ikke fortsette sitt samarbeid med Helsenor. Hvor skal de nå finne KOMPETENTE helsearbeidere til å fylle Helsenor`s sko??? Tror neppe de kan trylle frem X antall over natten i hvert fall, men lykke til uansett.


1 kommentar:

  1. Det er nettopp dette du belyser og ikke minst arbeider med selv, som ser at det å være ærlig koster, og de uærlige får jobben.
    Hva koster det ikke alle disse kommunene å ta igjen jobben og rydde opp etter disse uærlige sjelene som kun er ute etter profitt.
    Det må en annen styring til for å kartlegge anbudene som kommer inn. Det må bli slik at kanskje det må flere referanser til og ikke minst gå skikkelig gjennom arbeidsvilkår og lønn til de ansatte.
    Jeg kunne skrevet så mye mer om dette, men skal følge din blogg fremover og kanskje komme med en kommentar her og der :-))
    Ærlighet varer lengst, og det trodde jeg jammen alle viste.
    Får nå håpe du får gjennomslag for dine anbud og at kommunen ser at det finnes seriøse aktører der ute. For de kan ikke nå bare stenge alle ute.
    Ha en fin dag.
    Mvh.
    Odd R. Kr

    SvarSlett