tirsdag 8. februar 2011

EN SMULE DÅRLIG TIMING KANSKJE ???

Nye Kattem sykehjem i Trondheim har ei hel avdeling som venter på og er tilrettelagt innvandrere. Selvfølgelig skal også mennesker med innvandrerbakgrunn tas godt vare på på sine gamle dager. Det som er oppsiktsvekkende er at når debatten om mangelen på sykehjemsplasser raser som verst vil vel folk oppleve dette som meget ”modig” av Trondheim kommunen å komme med nå.
Stadige avisoppslag fra fortvilte gamle og deres pårørende som forteller sine, til tider, hoderystende historier om deres kamp for å få sykehjemsplass til sine, virker ikke å nå byråkratene. Hoderystende historier om folk som tvinges til å bo i egen bopel UTEN å være i stand til å ivareta seg selv og sine primærbehov.

Er det ikke slik at vi først må påse at våre egne gamle og pleietrengende får et tilbud før man i hele tatt skal tenke i de baner kommunen nå åpenbart gjør? Og hvorfor ser kommunen nødvendigheten med egne avdelinger for innvandrere? Er det ikke slik at integrering også er viktig for denne gruppen?

 Registrerer også at kommunaldirektør  Garåsen uttaler at : ” sykehjemmet har et religionsnøytralt seremonirom uten kristne kors eller symboler”.

Mange norske ville også satt pris på et slikt rom uten at det er opprettet noen slike av den grunn.

Han sier videre at : ” det skal være plass til å ta imot større familier på besøk”.

 Javel…hva med andre storfamilier? Det er faktisk slik at også mange norske familier er såkalte storfamilier. Får de tilrettelagt med større plass?

Det som er noe ironisk er at innvandrerne selv uttrykker i media at de IKKE ser nødvendigheten i dette. De ønsker selv å ta ansvar for sine gamle og syke slik de er vant til og oppdratt til.

 NEI NEI Garåsen….dette er skivebom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar