mandag 12. september 2011

Trondheim trenger en ny kurs.....

Norske kommuners praksis for tildeling av sykehjemsplasser er lovstridig. Dette gjelder både tildeling av langtidsplasser og korttidsplasser/avlastningsplasser. Trondheim Kommune skriver i en redegjørelse for «venteliste» for sykehjemsplass  at: "vi registrerer fortløpende personer med behov for opphold i sykehjem. Disse får forsvarlige tjenester hjemme i påvente av et konkret tilbud. Først når tilbudet foreligger, fattes vedtak om opphold "

Lovverket som legger føringer for kommunehelsetjenesten sier at :
  • Landets kommuner skal sørge for nødvendig helsetjeneste for alle som bor eller midlertidig oppholder seg i kommunen», (Lov om kommunehelsetjenesten).
  • «Pasienten har rett til nødvendig helsehjelp fra kommunehelsetjenesten», (Pasientrettighetsloven).
Kvalitetssvikt i pleie og omsorg viser at det offentlige bør la seg utfordre. Deler av offentlig og kommunal helse, bør gis av private firmaer.

I flere møter med administrasjonen og som tilhører i blant annet formannskapsmøter, sier de rødgrønne politikerne i Trondheim at det ikke er politiske skylapper som gjør at de ikke ønsker å benytte seg av private tilbydere. De sier at det finnes ingen bevis for at private tilbydere er billigere eller kvalitativt bedre.  TULLprat er min påstand!
Landets kommuner er lovpålagt å gi brukere med behov for sykehjemsplass det tilbudet når de har behov for det. Ikke når kommunen har mulighet, men når bruker har behov for det. Loven sier ikke at dette kan fravikes grunnet økonomi. Videre sier loven ingenting om forskjell på korttids- og langtidsopphold i bolig med heldøgns omsorg. På tross av dette er det brukere som ikke får den hjelpen de har krav på. Dette medfører at brukere i kommunehelsetjenesten får delvis det de har krav på i henhold til lovverket, grunnet plassmangel og økonomi. Det vil si at Trondheim Kommune ikke følger gjeldende norsk lov.

I dag er det valgdag og du har muligheten til å være med å bestemme hvem du ønsker skal stå ved roret i den neste 4 års perioden. Trondheim trenger er ny kurs. Utstillingsvinduet er ikke lenger det vinduet de håpet på, kun karmen igjen .....Har underveis i denne valgkampen vært tilhører til de rødgrønnes tankesett på hvordan de vil at Trondheim skal drives i tiden fremover. Vi vil da ikke se tegn til bedring ihvertfall. Snarere tvert i mot. Om du ønsker at eldreomsorgs og skole skal bli bedre så stem FrP. Om du ønsker at den usosiale bomringen fjernes, stem FrP.

GODT VALG TIL ALLE SAMMEN :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar