fredag 23. september 2011

"1585 nye lovbrudd i Trondheim kommune"


1585 brudd....igjen... Dette er et ledelsesspørsmål. Problemet her starter selvfølgelig på toppen. Det er noe alle er klar over. Om ledelsen ikke har fokus på et problem/utfordring og aktivt gjør noen tiltak for å få bukt med det, så vil problemet vedvare.
Arbeidsmiljølovens bestemmelser om arbeidstid er for å ivareta arbeidstakernes helse.
Brudd her, og da 1585 brudd, vil strengt tatt si at Trondheim kommune  ikke er bevisst sin rolle som arbeidsgiver, og ivaretar sine arbeidstakere. Hvor er dette systemet til kommunen som skal fange opp disse tingene ? Hvor er lederne, og hvor bevisste er de sitt ansvar ? Hvor er de tillitsvalgte, sykepleierforbundet, fagforbundet og ikke minst LO ??
Her er det tydelig at det er mange som ikke gjør jobben sin. Det er krevende og det tar tid å gjøre noe med disse tingene. Det krever langsiktig jobbing. Vil anta at det, om ikke ukentlig, så i hvert fall ganske ofte gjennomføres ledermøter. Hva snakkes om på disse møtene? Hva er fokus på disse møtene? Det er åpenbart at slitne arbeidstakere gjør lettere feil, noe som skal framgå i antall avvik på kommunens dokumentasjonssystem, Gerica…..OM det skrives avvik. Lurer på hvordan sykefraværsstatistikken ser ut for tiden. Mørketallene for lovbrudd er enorme. Det er politikerne som vedtar planer og setter kursen for kommunen. Det er de som har satt noen til å utføre denne jobben, og må da også ta tak i problemene om ting ikke fungerer slik de er ment. Det er vel den administrative ledelsen som har det direkte ansvaret her, men noen gjør en så dårlig jobb at de strengt tatt burde finne seg noe annet å drive med.  I lederutlysninger og avtaler er det nok understreket hva deres ansvar er og hvilke føringer de skal jobbe etter, og når de ikke etterlever dette….ja så er vel ikke arbeidsavtalene oppfylt. Nå må ting skje. Her er det åpenbart ikke ryddet opp slik Ordføreren påstår. Vil også nevne at det har vært tilgjengelige sykepleiere i Trondheim denne sommeren, men de er ikke benyttet. Hvorfor?De er ansatt hos private og det er jo FY FY.

Ønsker dere alle sammen ei riktig fin helg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar