fredag 4. november 2011

Voldtektene i Oslo - et betent tema ?

Det rører noe i oss alle, det engasjerer noe i oss og det berører mange av oss. Hver eneste gang, hver eneste dag når vi slår på radio, TV eller sitter på sosiale medier hører vi om disse grufullhetene som rammer så mange av kvinnene i vårt samfunn. Av og til så unge at de enda ikke er for kvinner å regne. Hva er det som gjør at noen utfører slike handlinger?
Det er helt klart at alt for mange i dette samfunnet har en helt vanvittig oppfattning av hva man kan tillate seg mot andre. Og det er oftest jenter og kvinner det går ut over. Slik er det bare, dessverre L Voldtekt er intet unntak. Alle er vi vel enige om at INGEN på noen som helst måte har rett til å utføre slike avskyelige handlinger, men når virkeligheten faktisk er slik, er det da noen forhåndsregler man kan ta? Ja tenker jeg.
Sett at det hadde gått en snikskytter løs i Trondheim. Han skyter på alle som ikler seg rød topplue. Ville du da gått ut i Trondheimsnatten med rød topplue?....bare fordi det er en prinsippsak å ikle deg det du ønsker og mener du har rett til ?
 Det er snart helg og jeg oppfordrer alle gutter og menn til å passe på vennindene sine på vei til byen og på vei hjem fra byen. Det er lov å følge jenter trygt hjem til døra.  Ridderlighet er noen alle jenter liker. Om ikke annet er det et gratis karmapoeng. Hold et øye med tvilsomme typer, og ikke la vennene dine bli overstadige beruset slik at de blir virrende rundt alene. Bry dere og ta vare på hverandre uansett om dere kjenner hverandre eller ikke.

Take care :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar